TypeOlympics Logo
Aanmelden

Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een berichtje, we helpen je graag verder.

Algemeen

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind starten met de typecursus?
De meeste deelnemers zijn tussen de 8 en 14 jaar oud. Maar zodra je kind actief gebruik maakt van een toetsenbord en zo’n 10 tot 15 minuten per dag (geconcentreerd) kan oefenen, dan is het al mogelijk om met de typecursus te starten!
Kan mijn kind ook blind leren typen als hij/zij dyslexie heeft?
Ja! Onze typecursus is ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Het is namelijk mogelijk om gebruik te maken van een speciaal dyslexie lettertype. Dit lettertype is speciaal ontwikkeld tegen de veel voorkomende symptomen van dyslexie en zou de typecursus een stuk toegankelijker moeten maken voor kinderen met dyslexie.
Kan ik met mijn computer deelnemen aan de typecursus?
Zolang de computer beschikt over een werkende internetverbinding en een (moderne) webbrowser kun je met onze typecursus leren typen. Wij adviseren Google Chrome of Mozilla Firefox als webbrowser.
Hoelang is de typecursus toeganlijk?
Met een account voor onze typecursus heb je minstens één jaar toegang tot onze online leeromgeving. Na verloop van deze periode of na het behalen van het typediploma wordt het account na 14 dagen afgesloten.
Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de typecursus?
Klik in het menu op de gele knop “Aanmelden” om naar de aanmeldpagina te gaan. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Zodra je een account hebt gemaakt kun je meteen inloggen en beginnen met blind leren typen.

Account

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Log in met je account in de online leeromgeving. Klik rechtsboven in het menu op het pijltje en kies "Mijn account". Kies vervolgens het tabblad "Wachtwoord". Hier kun je het wachtwoord wijzigen.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?
Je kunt via je gebruikersnaam dat aan je account is gekoppeld je wachtwoord herstellen. Ga naar het inlogscherm van de online leeromgeving en klik op "Wachtwoord vergeten?"
Hoe kan ik zien wanneer mijn account verloopt?
Log in met je account in de online leeromgeving. Klik rechtsboven in het menu op het pijltje en kies "Mijn account". Kies vervolgens het tabblad "Licentie". Hier vind je alle informatie over jouw licentie.
Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Log in met je account in de online leeromgeving. Klik rechtsboven in het menu op het pijltje en kies "Mijn account". Kies vervolgens het tabblad "Account". Hier kun je je account verwijderen.
Hoe zet ik het dyslexie lettertype aan of uit?
Wanneer je een oefening start zie je rechtsboven in het menu een tandwiel-icoontje. Klik op het icoontje om het menu met instellingen te openen. Zet vervolgens het dyslexie lettertype aan of uit.

Op leuke wijze leren blind typen met onze gratis typecursus?

Maak gratis een account en behaal snel je eerste gouden medaille!
Meld je gratis aan