TypeOlympics Logo
Aanmelden

Ook met dyslexie kan je leren blind typen!

Kinderen met dyslexie hebben misschien nog wel het meeste profijt van een typecursus.

Minder schrijven, meer typen

Kinderen met dyslexie hebben een groot voordeel wanneer ze goed kunnen blind typen. Zij kunnen dan in de klas gebruik maken van een laptop of tablet, waardoor er minder geschreven hoeft te worden.

Dit zorgt ervoor dat een slecht handschrift niet langer een belemmering vormt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de spellingscontrole voor minder spelfouten.

Laptop met 2 handen op toetsenbord en vliegende racket

Speciaal dyslexie lettertype

Met onze typecursus kan je super makkelijk gebruik maken van een speciaal dyslexie lettertype. Dit lettertype is ontwikkeld om de veel voorkomende symptomen van dyslexie te beperken.

Dankzij dit dyslexie lettertype is de typecursus van TypeOlympics een stuk toegankelijker voor kinderen met dyslexie. Zo kan iedereen leren blind typen!

Het woord "dyslexie" in speciaal dyslexie lettertype

Geen speciale dyslexie variant

Dyslexie is al vervelend genoeg. Een speciale dyslexie variant van de typecursus zou betekenen dat je niet meer samen met je vriendjes/vriendinnetjes kunt leren typen. Daar hebben we iets op bedacht!

In de reguliere typecursus kun je het speciale dyslexie lettertype aan of uit zetten. Hierdoor kun je kan gewoon samen met alle andere deelnemers leren blind typen.

Jongen en een meisje samen

Op leuke wijze leren blind typen met onze gratis typecursus?

Maak gratis een account en behaal snel je eerste gouden medaille!
Meld je gratis aan