TypeOlympics Logo
Aanmelden

Onze gratis typecursus is opgezet als interactieve game!

Via 'gamification' worden er motiverende gametechnieken toegepast.

Medaille beloningssysteem

Een van de belangrijkste technieken van gamification is 'uitdagen'. Dit doen wij in onze gratis typecursus met het medaille beloningssysteem. Voor iedere oefening kun je een bronzen, zilveren of gouden medaille behalen.

Hiermee dagen we de cursist uit om alle oefeningen zo goed mogelijk af te ronden, waardoor er altijd wordt geprobeerd het beste resultaat te behalen.

Bronzen, zilveren en gouden medaille van TypeOlympics

Interactieve ranglijst

Een andere techniek van gamification is het toepassen van 'competitie'. Hierdoor worden gebruikers geprikkeld om maximaal te presteren. Via de interactieve ranglijst hebben we een competitieverband aan de typecursus toegevoegd.

In deze ranglijst worden de resultaten van alle deelnemers vergeleken. Zo kun je samen met andere deelnemers op een uitdagende manier leren blind typen!

Illustratie van de eerste 3 plekken van een ranglijst

Prestaties worden beloond

Om het behalen van goede prestaties te stimuleren worden er tijdens de typecursus beloningen uitgedeeld. Hiermee wordt de cursist gemotiveerd om te blijven oefenen. Ook dit is een techniek uit de gamification methode.

Zo kun je trofeeën verdienen wanneer je een aantal dagen op rij hebt geoefend, of wanneer je een bepaald aantal medailles hebt verdiend.

Trofee met sterren er omheen

Op leuke wijze leren blind typen met onze gratis typecursus?

Maak gratis een account en behaal snel je eerste gouden medaille!
Meld je gratis aan